Welcome to Socca! A celebration of food, flavour, family and friendship.A slice of the Côte d’Azur nestled in the heart of Mayfair, our South Audley Street bistro is a place of nostalgic French-Mediterranean culinary traditions, where memories are made amidst playful murals in the relaxed embrace of our salons.Socca is a modern French bistro that celebrates the distinctive taste of the French Riviera. Tucked away in Mayfair’s South Audley Street, the restaurant pays homage to the coastal towns of Cannes, Marseille and Nice. Founders Samyukta Nair and Claude Bosi place emphasis on simplicity and seasonality, introducing a menu that honours fond childhood memories spent in the South of France and creating a marriage of comforting dishes elevated with refined skill and rooted in Provençal traditions.
La Palombe is a new neighbourhood bistro from restaurateur James Chiavarini (also of Il Portico) & chef patron Jake Leach (previously head chef at the three Michelin starred The Ledbury).A large wood burning grill takes center stage where the majority of the dishes are cooked over live embers. James & Jake work together every shift to serve dishes with a real sense of terroir and provenance, including our speciality of wild foods foraged ourselves. Expect wild noisette venison, Wiltshire truffles (thanks to our house truffle dog Alba!), rare woodland mushrooms, and much wonderful produce from our small organic farm in Kent.The wine list is sourced entirely from independent producers, and regularly updated with a specialised focus on low intervention, natural and biodynamic wines.We are across the road to the Design Museum & Holland Park, a 10 minute walk from Kensington Olympia and a short distance to the Royal Albert Hall.
Nestled on St. James Street in Mayfair, Mistress offers an intimate dining experience inspired by the vibrant energy of Paris. Our exquisite modern French cuisine showcases seasonal ingredients, expertly crafted into delightful dishes that will tantalize your taste buds.Indulge in a carefully curated menu featuring classic French favorites and innovative creations, all paired with an exceptional selection of fine wines and cocktails. The restaurant’s elegant lounge ambiance creates the perfect atmosphere for a romantic dinner, a celebratory gathering, or a special occasion.Join us at Mistress for a memorable dining experience that blends culinary excellence with a touch of Parisian flair.
Le Margaux est un restaurant et bar à vin européen moderne. Le menu d'inspiration franco-italienne comprend des entrées comme le foie gras poêlé, la terrine de porc maison, le risotto aux cèpes et les pétoncles poêlés, de même que des plats principaux comme la côte de veau grillée et le bœuf braisé Barolo. Une carte des vins de plus de 100 vins de gamme Bin couvre un large éventail de producteurs et de cépages, en mettant l'accent sur les vins européens. Vous n'avez pas besoin de vous forcer pour boire toute la bouteille, car plus de 25 vins sont disponibles au verre et en carafe. La carte des desserts comprend un plat de chocolat noir qui met en vedette le cacao dans 7 textures différentes, de la crème brûlée au fruit de la passion, un gâteau éponge à l'amaretto et une sélection de crèmes glacées maison. Le brunch de la fin de semaine propose quant à lui des classiques tels que les œufs à la bénédictine et à la royale, du saumon fumé et du pain doré avec de la crème glacée à la cannelle.
Situé dans une ancienne maison verte près du parc londonien Wandsworth Common, le Bellevue Rendez-vous est un petit bijou qui sert une cuisine française pour le plus grand plaisir des londoniens. Tout est cuit sur place et les plats suivent naturellement les saisons. Vous ferez votre choix "à la carte" ou vous opterez pour le menu "Table d'hôte" ou bien vous jetterez votre dévolu sur les plats du jour toujours tentants. Récemment repris par les personnes qui ont créé GAZETTE, le Bellevue promet de devenir une table courue par les gourmets de Londres. En regardant dans la direction du terrain de cricket, le parc Wandsworth Common prend des allures de village et la décoration de cet établissement reflète son histoire : de la lumière, de la verdure, des murs lambrissés et de charmants bibelots à l'esprit campagnard français, le tout sous un ancien plafond en fer forgé et verre. Avec sa confortable terrasse, le Bellevue est également le lieu idéal pour les amateurs de soupers en plein air. Les prix y sont étonnamment raisonnables. Vous ne pourrez donc pas refuser un fondant au chocolat pour le dessert ni échapper aux belles histoires sur les fromages des «terroirs» français.
Après l'ouverture discrète d'un premier restaurant à Battersea, il y a 7 ans, le GAZETTE poursuit son expansion en douceur avec l'ouverture du GAZETTE à Putney, sans compter le succès du GAZETTE de Balham qui a ouvert en 2008 et a déménagé dans des locaux plus grands il y a 2 ans.
Les propriétaires Pascal Even et Walter Lecocq décrivent le GAZETTE comme une brasserie française champêtre que vous pourriez apercevoir dans la province française.
Tous deux veulent fait revivre l'esprit des cafés français. Ils proposent une cuisine simple, généreuse et vivante, avec beaucoup de plats du jour et d'événements culinaires. C'est un restaurant où respirent la chaleur et la cordialité de la vraie cuisine française.
London's most authentic French Brasseries with 2 venues in the capital, GAZETTE captures the essence of local French village cafés with a commitment to fantastic seasonal food, wine discovery and true hospitality all served in comfortable informal surroundings from breakfast through dinner.GAZETTE was originally born in Battersea in 2007 and had a gentle expansion with the opening of the Putney branch. GAZETTE is described by owners Pascal Even and Walter Lecocq as a rural style of French brasserie, one you’d find in Provincial areas of France. Both want it to reflect the spirit of local French cafés and offer a cuisine that is simple, generous and vivacious, with lots of daily specials and on-going food events, and where transpires the warmth and cordiality of true French cuisine.