Enable JavaScript to run this app.
Passer directement au contenu principal
Logo OpenTable
  1. Accueil
  2. États-Unis
  3. Miami - Dade
  4. Downtown Areas
  5. Design District
L’Atelier de Joël Robuchon - Miami, Miami, FL
Icône

L’Atelier de Joël Robuchon - Miami

51 $ et plus
Française

Effectuer une réservation

2 personnes
19 h 00
Réservée 25 fois aujourd'hui
Des expériences sont disponibles.
  • Bien pour les occasions spéciales
  • Chic
  • Parfait pour les vins fins
Florida’s only two Michelin star restaurant, and the only two Michelin star Joël Robuchon restaurant in the U.S., L'Atelier Miami of The Bastion Collection is the incarnation of the late Chef Joël Robuchon’s groundbreaking concept, staying true to the original Parisian roots while drawing inspiration from the surrounding city and location in the Miami Design District.

L'Atelier’s name refers to a craftsman’s workshop, emphasizing Chef Robuchon’s hallmark of elevating the simplest of dishes into something extraordinary using pristine ingredients, immaculate technique and abundant creativity. The chef’s counter seating faces directly into the open kitchen, allowing for a dynamic interaction between the chefs and diners, and view into the creative process.

Pourquoi ce sont des Perles rares

Chef de cuisine : James Friedberg

  • Icône Primé

    MICHELIN 2 Stars

    2024

  • Icône Primé

    MICHELIN 2 Stars

    2023

  • Icône Primé

    MICHELIN 2 Stars

    2022

De la part des éditeur·rice·s d'OpenTable: Le seul restaurant à deux étoiles MICHELIN de la Floride célèbre son défunt chef éponyme avec sa fabuleuse cuisine signature française à l'avant-plan. Prenez place au comptoir de 34 places dans l’élégante salle à manger aux tons de bijoux pour regarder le chef préparer des plats magnifiquement plaqués qui pourraient inclure un ravioli châtaignier à la pistache et gremolata à la truffe noire.

Sections du restaurant

Informations supplémentaires

  • Style de restauration
    Raffiné
  • Prix
    51 $ et plus
  • Cuisines
    Française, Français Contemporaine, Americaine Française
  • Heures d'ouverture
    Dîner sam. 12H00–14H00 Souper mar.–jeu. 18H00–21H30 ven., sam. 17H30–22H00 dim. 18H00–21H00
  • Numéro de téléphone
    (305) 402-9070
  • Options de paiement
    American Express, Discover, Mastercard, Visa
  • Dress code
    Tenue d'affaires décontractée
  • Installations pour groupes privés
    L’Atelier Miami is available for full buyouts. For details, menus, and pricing please email events@latelier-miami.com and someone from our team will be in touch shortly.
  • Primé
    1. MICHELIN 2 Stars 2024
    2. MICHELIN 2 Stars 2023
    3. MICHELIN 2 Stars 2022
  • Quartier
    Design District
  • Rue transversale
    At Paradise Plaza - enter through 41st St near 2nd Ave.
  • Parking details
    Public lot and valet parking available.
  • Renseignements supplémentaires:
    Accès chaise roulante, Apéritif et coquetel, Assis au comptoir, Bar complet, Bière, Droit de bouchon, La table du chef, Non-fumeur, Toilettes universelles, Vin

Expériences

  • $275 THANKSGIVING MENU - 6 COURSES

    275,00 $ US par personne

    Prépayé

    Seulement 28 nov. 2024
    $275 THANKSGIVING MENU - 6 COURSES Foie Gras Royale, parmesan foam, essence of Maury ″Vieilles Vignes″ ~ Le Topinambour Sunchoke, puffed amaranth, seasonal fruits, blackberry gastrique ~ Le Soufflé au Fromage Comté cheese soufflé, butternut squash confit, champagne emulsion, spiced pecans ~ Le Flétan Icelandic Halibut, buttermilk reduction, cranberry, salsify, Trumpet Royale ~ LE Filet Mignon Wagyu Supplement +75 Rosemary smoked sweet potato, butternut squash fondant ~Or~ La Dinde Organic Turkey, roasted root vegetables, stuffing, cranberry condiment -Dessert (choice of)- LE POMMES « Mille-Phyllo » Caramelized apple, Kaffir lime Chantilly, Calvados ice-cream ~Or ~ LE POTIRON Pumpkin cheesecake mousse, Speculoos Sablé, ginger ice cream
    $275 THANKSGIVING MENU - 6 COURSES photo
  • ART BASEL 6-COURSE RUINART TASTING MENU $295

    295,00 $ US par personne

    3 déc. 2024 - 8 déc. 2024
    Beverage pairing +$400 Foie Gras Royale, parmesan foam, essence of Maury ″Vieilles Vignes″ Ruinart Blanc Singulier 18th - Les Petites Bouchées “Small bites” Burgundy truffle tartlet, chestnut meringue, crispy sunchoke - Butter poached King Crab, Turnip « ravioli », calamansi froth Cloudy Bay, 'Te Koko,' Sauvignon Blanc, Marlborough, NZ - Wild caught Turbot, wasabi lime, champagne emulsion Dom Ruinart 2010 - Confit porcini mushroom with risotto and Rosemary jus Dom Ruinart Rosé 2009 - Juniper scented Venison saddle, sunchokes, quince, black truffle Joseph Phelps, Insignia, Cabernet Sauvignon, Napa Valley - Chestnut Cream, Vanilla Chantilly, Elderberry Compote NV Ruinart Rosé
    ART BASEL 6-COURSE RUINART TASTING MENU $295 photo
  • $305 - CHRISTMAS EVE TASTING MENU - 6 COURSES

    305,00 $ US par personne

    Prépayé

    Seulement 24 déc. 2024
    Join us on Christmas Eve for a special 6-course menu ($305 per guest) elevated with wine pairings (optional +$300). - Foie Gras Royale, parmesan foam, essence of Maury ″Vieilles Vignes″ - Norwegian King Crab, horseradish crème fraiche Kaluga caviar and toasted sesame - Chestnut ravioli, tarragon infusion, pistachio and black truffle gremolata - Icelandic Halibut, buttermilk reduction, cranberry, salsify, Trumpet Royale - Juniper scented Venison saddle, sunchokes, quince OR Rosemary smoked sweet potato, butternut squash fondant - Pain d’épice chantilly, apple tatin, cranberry sauce, speculoos
    $305 - CHRISTMAS EVE TASTING MENU - 6 COURSES photo

L'opinion de 394 personnes

Évaluation globale (notes et commentaires)

Seul·e·s les client·e·s qui ont déjà visité ce restaurant peuvent soumettre des commentaires avec des notes

4.7
4,7 selon des cotes récentes
  • 4,8Nourriture
  • 4,8Service
  • 4,6Ambiance
  • 4,3Valeur

BruitMoyen

Aimé pour

  • Miami - Dade

    Les tables offrant 1000 points, les plus en demande

  • Downtown Areas

    Parfait pour les vins fins

  • Downtown Areas

    Les tables offrant 1000 points, les plus en demande

394 commentaires
  1. Emre

    New York City

    1 commentaire

    VIP
    5.0

    1 commentaire

    Y est allé il y a 2 jours

    1. Cote globale 5
    2. Nourriture 5
    3. Service 5
    4. Ambiance 5
    Excellent overall, though quite pricey when you factor in wine (many bottles $600 and up) and service charges. We had the 6-course seasonal menu. 2 of the items were phenomenal; 4 were excellent. We went for the optional 7th course (gnocchi with truffle), which was quite a disappointment in terms of consistency and flavor. We were surprised to find it was a $55/person up-charge

    Ce commentaire est-il utile?

  2. Marcia

    Miami

    1 commentaire

    5.0

    1 commentaire

    Y est allé il y a 2 jours

    1. Cote globale 5
    2. Nourriture 5
    3. Service 5
    4. Ambiance 5
    The food and service were exceptional. The staff were very attentive and accommodating. Overall a highly enjoyable experience.

    Ce commentaire est-il utile?

  3. Rafael

    Edinburgh

    16 commentaires

    VIP
    3.0

    16 commentaires

    Y est allé il y a 3 jours

    1. Cote globale 3
    2. Nourriture 5
    3. Service 4
    4. Ambiance 3
    Service was not steady … Food innovation since last visit came a bit short …

    Ce commentaire est-il utile?

  4. Kurt

    Londres

    2 commentaires

    5.0

    2 commentaires

    Y est allé il y a 3 jours

    1. Cote globale 5
    2. Nourriture 5
    3. Service 5
    4. Ambiance 5
    Perfect setting , food and wine pairing. Will do this again.

    Ce commentaire est-il utile?

  5. Wilson

    New York City

    6 commentaires

    5.0

    6 commentaires

    Y est allé il y a 5 jours

    1. Cote globale 5
    2. Nourriture 5
    3. Service 5
    4. Ambiance 5
    Absolutely fantastic! Service was outstanding and food was amazing

    Ce commentaire est-il utile?

  6. Claribell

    New York City

    28 commentaires

    VIP
    5.0

    28 commentaires

    Y est allé il y a 5 jours

    1. Cote globale 5
    2. Nourriture 5
    3. Service 5
    4. Ambiance 5
    It was my first time at the Miami location after having dined at the NYC location before it closed. Run, don't walk to this restaurant. Menu items hit every taste, from meat lovers to pescatarians. Delicious food, an outstanding wine list, and great service. If you are in Miami visiting make a reservation before coming into town, if you live here put it on your "must" do list.

    Ce commentaire est-il utile?

  7. Kjell V.

    Miami

    11 commentaires

    VIP
    5.0

    11 commentaires

    Y est allé le 17 novembre 2024

    1. Cote globale 5
    2. Nourriture 5
    3. Service 5
    4. Ambiance 5
    Amazing food and excellent service, with a spot on wine pairing

    Ce commentaire est-il utile?

  8. Jim

    New York City

    10 commentaires

    VIP
    5.0

    10 commentaires

    Y est allé le 15 novembre 2024

    1. Cote globale 5
    2. Nourriture 5
    3. Service 5
    4. Ambiance 5
    Amazing experience. Excellent food and service. A definite food experience.

    Ce commentaire est-il utile?

  9. Angelica

    Philadelphie

    3 commentaires

    4.0

    3 commentaires

    Y est allé le 11 novembre 2024

    1. Cote globale 4
    2. Nourriture 5
    3. Service 5
    4. Ambiance 2
    I loved the food, and the service was incredible. We did the EVOLUTION chef’s tasting and added the truffle gnocchi- it was my favorite course. We also did one sub for A5 Wagyu and kept one filet- both were decadent and I’m glad we tried each. All of the servers and food runners were knowledgeable and guided us through the meal. My only complaint is that my table was so hot.My date and I noticed it was noticeably hotter than the bar area or other areas of the restaurant. Maybe it was just a dead zone for AC?

    Ce commentaire est-il utile?

  10. Fernanda

    Miami

    1 commentaire

    VIP
    1.0

    1 commentaire

    Y est allé le 9 novembre 2024

    1. Cote globale 1
    2. Nourriture 3
    3. Service 2
    4. Ambiance 2
    We had a reservation for an anniversary meal. We arrived our time and were greeted by rude staff at the door and asked to sit at the bar as there was an “overlap” in tables. We waited for 65 minutes and nobody came to talk to us at any moment with any updates, at which point we decided we were just going to leave the restaurant. The hostess did nothing to fix the situation when we shared we were leaving. A manager came by and found us a table instantly, which means there was no need for us to wait and especially wait so long. This would be okay if we didn’t have a reservation, but we did, which we booked a week in advance. This is also not okay being that the restaurant is a 2 Michelin Star restaurant. Unacceptable. We got one sort of apology and nothing else for this very unpleasant experience in a restaurant that’s not low-cost nor low-grade. Very disappointing.

    2 personnes ont trouvé ce commentaire utile

FAQ

Le restaurant L’Atelier de Joël Robuchon - Miami a été coté 4,7 étoiles par 394 clients d'OpenTable.

Oui, vous pouvez généralement réserver ce restaurant en choisissant la date, l'heure et la taille du groupe sur OpenTable.

Effectuer une réservation

2 personnes
19 h 00
Réservée 25 fois aujourd'hui
Des expériences sont disponibles.
Carte Google pour le restaurant L’Atelier de Joël Robuchon - Miami

151 NE 41st St, Miami, FL 33137

Sections du restaurant

Informations supplémentaires

  • Primé
    1. MICHELIN 2 Stars 2024
    2. MICHELIN 2 Stars 2023
    3. MICHELIN 2 Stars 2022
  • Rue transversale
    At Paradise Plaza - enter through 41st St near 2nd Ave.
  • Quartier
    Design District
  • Heures d'ouverture
    Dîner sam. 12H00–14H00 Souper mar.–jeu. 18H00–21H30 ven., sam. 17H30–22H00 dim. 18H00–21H00
  • Prix
    51 $ et plus
  • Cuisines
    Française, Français Contemporaine, Americaine Française
  • Style de restauration
    Raffiné
  • Dress code
    Tenue d'affaires décontractée
  • Parking details
    Public lot and valet parking available.
  • Options de paiement
    American Express, Discover, Mastercard, Visa
  • Renseignements supplémentaires:
    Accès chaise roulante, Apéritif et coquetel, Assis au comptoir, Bar complet, Bière, Droit de bouchon, La table du chef, Non-fumeur, Toilettes universelles, Vin
  • Numéro de téléphone
    (305) 402-9070
  • Installations pour groupes privés
    L’Atelier Miami is available for full buyouts. For details, menus, and pricing please email events@latelier-miami.com and someone from our team will be in touch shortly.
Découvrez
OpenTable
  • À propos
  • Blogue
  • Carrières
  • Presse
Plus
Entreprises
  • Nous rejoindre
  • Blogue Open for Business
Retrouvez-nous sur
  • Politique de confidentialité
  • Conditions d'utilisation
  • Témoins et publicité ciblée par centres d’intérêt
  • Préférences pour les témoins
Copyright © 2024 OpenTable, Inc. 1 Montgomery St Ste 500, San Francisco CA 94104 - Tous droits réservés.
OpenTable fait partie de Booking Holdings, le chef de file des services de voyage en ligne et autres services connexes.
Logo Booking
Logo Priceline
Logo KAYAK
Logo Agoda
Logo OpenTable