Enable JavaScript to run this app.
Passer directement au contenu principal
Logo OpenTable
  1. Accueil
  2. États-Unis
  3. Portland / Orégon
  4. Portland
  5. Portland SE
Le Pigeon, Portland, OR
Icône

Le Pigeon

51 $ et plus
Américain Contemporaine

Effectuer une réservation

2 personnes
19 h 00
Réservée 16 fois aujourd'hui
Des expériences sont disponibles.
  • Bien pour les occasions spéciales
  • Parfait pour les vins fins
  • Innovant
Le Pigeon sert une cuisine d’inspiration française audacieuse accompagnée d'un grand choix de vins dans une salle à manger intime, dans la rue East Burnside Street de Portland. Sur réservation, vous mangerez à une table commune, mais ce restaurant propose aussi le plan de travail du chef pour ceux qui n'auraient pas réservé.

Pourquoi ce sont des Perles rares

Chef de cuisine : Gabriel Rucker

  • Icône Primé

    James Beard Award

    2013

  • Icône Primé

    James Beard Award

    2011

De la part des éditeur·rice·s d'OpenTable: Lorsque Le Pigeon a ouvert ses portes en 2006, il a placé Portland sur la carte culinaire. Les meilleures places dans la salle à manger intime aux murs de briques se trouvent au comptoir du chef, où vous serez aux premières loges pour voir les plats français éblouissants de Gabriel Rucker, lauréat de plusieurs prix James Beard. Terminez la soirée par un dessert enjoué, comme des profiteroles au foie gras, ou par un verre de la succulente carte des vins centrée sur l'Oregon et la France.

Informations supplémentaires

  • Style de restauration
    Raffiné
  • Prix
    51 $ et plus
  • Cuisines
    Américain Contemporaine, Americaine Française
  • Heures d'ouverture
    Souper lun.–sam. 17H00–22H00 dim. 16H00–22H00
  • Numéro de téléphone
    (503) 546-8796
  • Options de paiement
    American Express, Discover, Mastercard, Visa
  • Dress code
    Tenue décontractée
  • Primé
    1. James Beard Award 2013
    2. James Beard Award 2011
  • Quartier
    Portland SE
  • Rue transversale
    8th Avenue
  • Parking details
    Stationnement municipal
  • Public transit
    #12 and #20 buses.
  • Renseignements supplémentaires:
    Accès chaise roulante, Apporter votre vin, Assis au comptoir, Bière, Dîner au bar, Droit de bouchon, Options sans gluten, Vin

Expériences

  • Chef's Tasting Menu (Chef's Counter)

    140,00 $ US par personne

    Plusieurs dates disponibles
    Reservations are recommended, as walk-in seating will most likely not be available. We offer two tasting menus, an omnivore and a vegetarian, which you may select once seated. The tasting menus are $140/person, with no a la carte menu offered. We require a credit card to make the reservation. Cancellations for any reason are permitted up until 24 hours before the reservation time. Cancellations made within 24 hours of the reservation time will be charged $140 person. Please indicate all dietary restrictions at this time. Our menus cannot be modified to be DAIRY FREE, ALLIUM FREE or VEGAN. If you have questions regarding dietary modifications, please reach out to us directly at (503) 546-8796.
  • Chef's Tasting Menu (Main Dining)

    140,00 $ US par personne

    Plusieurs dates disponibles
    Reservations are recommended, as walk-in seating will most likely not be available. We offer two tasting menus, an omnivore and a vegetarian, which you may select once seated. The tasting menus are $140/person, with no a la carte menu offered. We require a credit card to make the reservation. Cancellations for any reason are permitted up until 24 hours before the reservation time. Cancellations made within 24 hours of the reservation time will be charged $140 person. Please indicate all dietary restrictions at this time. Our menus cannot be modified to be DAIRY FREE, ALLIUM FREE or VEGAN. If you have questions regarding dietary modifications, please reach out to us directly at (503) 546-8796.

L'opinion de 1 622 personnes

Évaluation globale (notes et commentaires)

Seul·e·s les client·e·s qui ont déjà visité ce restaurant peuvent soumettre des commentaires avec des notes

4.8
4,8 selon des cotes récentes
  • 4,9Nourriture
  • 4,9Service
  • 4,7Ambiance
  • 4,6Valeur

BruitMoyen

Aimé pour

  • Portland / Orégon

    Bien pour les occasions spéciales

  • Portland / Orégon

    Américain Contemporaine

  • Portland

    Meilleur toutes catégories confondues

  • Portland

    Meilleure cuisine

  • Portland

    Meilleur service

  • Portland

    Parfait pour les vins fins

  • Portland

    Romantique

  • Portland

    Bien pour les occasions spéciales

1 622 commentaires
  1. Oscar

    Chicago

    6 commentaires

    VIP
    5.0

    6 commentaires

    Y est allé il y a 7 jours

    1. Cote globale 5
    2. Nourriture 5
    3. Service 5
    4. Ambiance 5
    This was another excellent dining experience. Food and wine pairings were spot on and the atmosphere was fun. staff is very attentive.

    Ce commentaire est-il utile?

  2. Client d'OpenTable

    Los Angeles

    1 commentaire

    5.0

    1 commentaire

    Y est allé le 15 novembre 2024

    1. Cote globale 5
    2. Nourriture 5
    3. Service 5
    4. Ambiance 5
    We had a phenomal experience, between the amazing indescribable cuisine to the gorgeous wine pairing. Truly an unforgettable experience

    Ce commentaire est-il utile?

  3. Greg

    Portland

    15 commentaires

    VIP
    5.0

    15 commentaires

    Y est allé le 12 novembre 2024

    1. Cote globale 5
    2. Nourriture 5
    3. Service 5
    4. Ambiance 5
    Everything was perfect, just like it's been for the past 18 years.

    Ce commentaire est-il utile?

  4. Frank

    Portland

    15 commentaires

    VIP
    5.0

    15 commentaires

    Y est allé le 10 novembre 2024

    1. Cote globale 5
    2. Nourriture 5
    3. Service 5
    4. Ambiance 5
    This is the fine dining experience we have been going to since we came to PDX 11 years ago. It rarely disappoints and by that I mean that I only remember one dish that I haven't enjoyed over the that span. We like sitting at the bar because the chefs are always willing to talk and share their knowledge. The staff is very well informed on what they are serving and are also very engaged in the experience. This place is dining perfection in our eyes.

    Ce commentaire est-il utile?

  5. Stewart

    Portland

    8 commentaires

    5.0

    8 commentaires

    Y est allé le 8 novembre 2024

    1. Cote globale 5
    2. Nourriture 5
    3. Service 5
    4. Ambiance 5
    A fantastic dining experience, as always. Food both creative and executed extremely well. Service continues to be some of the best in Portland. Wine selection and recommendations interesting and fun.

    Ce commentaire est-il utile?

  6. laurie

    Portland

    12 commentaires

    5.0

    12 commentaires

    Y est allé le 3 novembre 2024

    1. Cote globale 5
    2. Nourriture 5
    3. Service 5
    4. Ambiance 5
    Great service, food and chatting with chefs made it a n experience. Wine pairings outstanding. Very relaxed long dinner experience.

    Ce commentaire est-il utile?

  7. Jeff

    New York City

    9 commentaires

    VIP
    4.0

    9 commentaires

    Y est allé le 3 novembre 2024

    1. Cote globale 4
    2. Nourriture 4
    3. Service 4
    4. Ambiance 4
    Don’t arrive early for your reservation, they’ll leave you outside in the cold and rain while you stare at your empty table for 30 minutes.

    Ce commentaire est-il utile?

  8. Client d'OpenTable

    New York City

    4 commentaires

    VIP
    5.0

    4 commentaires

    Y est allé le 2 novembre 2024

    1. Cote globale 5
    2. Nourriture 5
    3. Service 5
    4. Ambiance 5
    An amazing dinner experience. Food-shape perfection

    Ce commentaire est-il utile?

  9. Client d'OpenTable

    Portland

    2 commentaires

    3.0

    2 commentaires

    Y est allé le 27 octobre 2024

    1. Cote globale 3
    2. Nourriture 2
    3. Service 5
    4. Ambiance 5
    We celebrated my birthday here and were really looking forward to enjoying an incredible meal. The team and service were spot on. What fell short for us was the food unfortunately. We love French cuisine and are adventurous eaters but sadly almost every dish was a let down. The beef carpaccio was just ok and the date spread made it too sweet for our liking. The sturgeon was so smoky that it over powered all the other components on the dish (when we tried each component on their own they were delicious but when you ate them all in one bite all we got was heavy smoke). The cod was very fishy and we found my plate was even more fishy than my partner’s. We love seafood and can tolerate a little flavor of the sea but this aired more on the side of lacking freshness. The Blanquette De Veau was just a complete mess. The veal was very fatty and chewy and was not complimented well by the tripe jasmine rice and sweetbreads. We both were only able to take a couple bites before pushing our plates aside. The last course was a pear tart and while it tasted nice it wasn’t at the caliber that we’d expect from a restaurant at this level. Overall we really wanted to enjoy this meal but it sadly missed the mark by a long shot. The bill was close to $400 for the two of us and we left hungry and dissatisfied. I hope that if we try this again in the future that the experience will be better.

    Ce commentaire est-il utile?

  10. Lauren

    Dallas

    1 commentaire

    5.0

    1 commentaire

    Y est allé le 23 octobre 2024

    1. Cote globale 5
    2. Nourriture 5
    3. Service 5
    4. Ambiance 5
    Our experience at Le Pigeon was incredible. The food was absolutely delicious and the atmosphere was cozy and inviting. Highly recommend!!

    Ce commentaire est-il utile?

FAQ

Le restaurant Le Pigeon a été coté 4,8 étoiles par 1622 clients d'OpenTable.

Oui, vous pouvez généralement réserver ce restaurant en choisissant la date, l'heure et la taille du groupe sur OpenTable.

Effectuer une réservation

2 personnes
19 h 00
Réservée 16 fois aujourd'hui
Des expériences sont disponibles.
Carte Google pour le restaurant Le Pigeon

738 E Burnside St, Portland, OR 97214

Informations supplémentaires

  • Primé
    1. James Beard Award 2013
    2. James Beard Award 2011
  • Rue transversale
    8th Avenue
  • Quartier
    Portland SE
  • Heures d'ouverture
    Souper lun.–sam. 17H00–22H00 dim. 16H00–22H00
  • Prix
    51 $ et plus
  • Cuisines
    Américain Contemporaine, Americaine Française
  • Style de restauration
    Raffiné
  • Dress code
    Tenue décontractée
  • Parking details
    Stationnement municipal
  • Public transit
    #12 and #20 buses.
  • Options de paiement
    American Express, Discover, Mastercard, Visa
  • Renseignements supplémentaires:
    Accès chaise roulante, Apporter votre vin, Assis au comptoir, Bière, Dîner au bar, Droit de bouchon, Options sans gluten, Vin
Découvrez
OpenTable
  • À propos
  • Blogue
  • Carrières
  • Presse
Plus
Entreprises
  • Nous rejoindre
  • Blogue Open for Business
Retrouvez-nous sur
  • Politique de confidentialité
  • Conditions d'utilisation
  • Témoins et publicité ciblée par centres d’intérêt
  • Préférences pour les témoins
Copyright © 2024 OpenTable, Inc. 1 Montgomery St Ste 500, San Francisco CA 94104 - Tous droits réservés.
OpenTable fait partie de Booking Holdings, le chef de file des services de voyage en ligne et autres services connexes.
Logo Booking
Logo Priceline
Logo KAYAK
Logo Agoda
Logo OpenTable